slogan
stripe

Theorie Zweefvliegen

De opleiding tot zweefvliegpiloot bestaat uit een praktisch en een theoretisch gedeelte. Om een zweefvlieglicentie te bekomen moet men geslaagd zijn voor beide delen.

De theoretische opleiding wordt éénmaal per jaar gegeven. De lessen worden verzorgd door onze ervaren instructeurs. Op het einde van de cursus volgt een examen. De cursus kan vrijblijvend gevolgd worden, ook al ben je nog niet in de praktijk aan het zweven.

Het lessenpakket

Het lessenpakket omvat als verplichte vakken:

  • Aërodynamica
  • Vliegtuigbesturing
  • Technologie
  • Meteorologie
  • Navigatie
  • Reglementen
  • Menselijke factoren
  • Radiocommunicatie

De volledige cursus wordt digitaal ter beschikking gesteld. Deelnemers kunnen de cursus meenemen op laptop/tablet of op voorhand afdrukken.

Kalender 2019-2020

Op zondag 20 oktober 2019 om 9u30 beginnen de lessen dan effectief. De lessenrooster ligt momenteel nog niet vast, maar zal eind september bepaald en gepubliceerd worden op deze pagina.

Inschrijvingsgeld

Voor clubleden (d.w.z. personen die in 2019 lid zijn) is de cursus gratis.

Het inschrijvingsgeld voor niet-leden bedraagt € 95,-. Als je vóór de aanvang van het nieuwe seizoen (15 maart 2020) lid wordt, krijg je hiervan € 45,- terug d.m.v. een korting op je lidgeld.

Inschrijven

Om deel te kunnen nemen aan de lessen, ook al doe je niet mee aan het examen, dien je je even in te schrijven.

   
 

Onleesbaar? Maak nieuwe code
 

Opgelet: de theoriecursus zal enkel doorgaan bij voldoende inschrijvingen. Wijzigingen aan de vooropgestelde data en/of lesrooster is mogelijk. Niet-leden kunnen enkel deelnemen aan de cursus indien het lesgeld volledig en op voorhand betaald werd. Het (deels) missen van lessen of niet deelnemen aan het examen geeft geen recht op teruggave van het volledige inschrijvingsgeld, of een deel ervan.

 

Activiteit
Lieractiviteit lange baan
Geen activiteit
Vliegveldstraat open
Fotogalerij fotogallerij
Quote

" I fly for fun. But winning, itself, is good fun"

Ingo Renner