slogan
stripe
Prijzen en tarieven 2022


fit

Het lidmaatschap bij Albatros Zweefvliegclub bedraagt 445 Euro1. De verzekering en ligabijdrage bedragen:

  • < 65 jaar: 160 Euro.
  • Vanaf 65 jaar: 140 Euro.

Je bent steeds één volledig kalenderjaar ingeschreven.

Ben je nieuw bij de club betaal je een bedrag van 15 Euro per maand gedurende vijf jaar, dit als bijdrage voor al het materiaal dat je ter beschikking krijgt.

Vanaf jaar zes betaal je 17 Euro per maand, zo bouw je een aandeel op in de club onder de vorm van een renteloze lening. Op die manier zorgen we ervoor dat je steeds met uitstekend en goed verzorgd materiaal de lucht in kunt. Als je de club ooit zou verlaten, kan je dit aandeel steeds terugvorderen.

Wij hanteren “geen minutengeld”. Daarin verschilt ALBATROS met alle andere clubs in België waar je een bedrag betaalt voor de sleepvlucht en daarna nog eens een bedrag per minuut daarbovenop. Deze minutenprijs varieert dan nog eens per type zwever, hoe beter de zwever, hoe duurder.

Wel, niet bij ons. Je betaalt 35 Euro1 voor een sleepvlucht tot 600m, ongeacht hoelang je in de lucht blijft en ongeacht het type waarmee je vliegt. Een vluchtje van 20min met een basistrainer kost dus evenveel als een vlucht van 6 uur met een prestatietoestel.

Om het vliegen nog aantrekkelijker te maken hebben we sinds 2019 ook een lier binnen onze club, zodoende we ook lierstarts kunnen aanbieden aan 10 Euro1 per start, de hoogte die je behaalt is afhankelijk van de meteo en of we de "lange" baan kunnen gebruiken.

Zweefvliegen is een teamsport, zonder de hulp van je collega-zweefvliegers geraak je niet de lucht in. Iedereen staat trouwens kosteloos ter beschikking, de instructeur, de sleeppiloot, de startleider… zij doen dit allemaal gratis.

1Alle vermelde prijzen zijn indicatief en kunnen gedurende het jaar aangepast worden.

 

Activiteiten
Lieractiviteit lange baan
Activiteit gepland:
• za 30 sep vanaf 10:00
• zo 1 okt vanaf 10:00
Vliegveldstraat nu open
Upcoming Events
Fotogalerij fotogallerij
Quote

" What are we doing here? We're reaching for the stars."

Christa McAuliffe