slogan
stripe

Nieuws


fotoDe Kleine Piloot

Zondag 6 juni 2010 was een memorabele dag!

Er was namelijk een kleine piloot die voor het eerst mocht proeven van hoe het voelt om met je hoofd in de wolkjes te zitten.
Niek, de kleine piloot, Peter, de grote piloot, Katty, de lieve wachtende mama en Teddy speelden de hoofdrollen in een heel bijzonder verhaal.

Kleine Niek kreeg namelijk al van toen nog hij heel erg kleintjes was het vliegen met zich mee, als een klein koffertje dat hij steeds met zich meedroeg. Al vaak had hij met papa naar de vliegtuigjes gaan kijken en hij wist perfect hoe alles in zijn werk ging bij de passie van zijn papa:
Eerst de sleper voor het vliegtuig, daarna kabel aanspannen, kijken of de tiploper de vleugel wel rechtstaat... en dan vertrekken, Niek kent het hele verhaal van buiten!

Op een dag zegt Niek tegen zijn papa en mama dat hij ook wel wil vliegen! 'Prima!', zeggen mama en papa, 'maar heb toch maar even geduld, straks zullen we eens kijken of wij gaan vliegen...'. 'OK,' zegt Niek tegen mama, 'dan hebben we kussens nodig!'. En daar gaat Niek met mama op zoek naar hele dikke kussens, die straks de troon van de kleine piloot zullen maken.

Papa en mama installeren Niek op zijn troon van kussens en met parachute vanachter in het vliegtuig. ‘Wel Niek?’ zegt papa ‘Zit je goed?' 'Ga je blijven zitten Niek?’ ‘Ga je overal afblijven?’ 'Ja', zegt Niek.
'Ok' zegt papa, neemt de stick uit het toestel en gespt Niek en Teddy stevig vast. Mama geeft Niek nog een dikke zoen en de cockpitkap wordt gesloten.
Papa is ondertussen ook klaar, de duim gaat omhoog en de sleper zet zich voor het vliegtuig en dan gaan ze samen het avontuur tegemoet.

Niek kijkt zich de ogen uit daar boven in de lucht. ‘Daar zit mama en daar wonen wij!’ zegt Niek en duidt in de juiste richting. ‘Yankee yankee yankee downwind’, zegt Niek als papa zegt dat ze gaan landen. Papa glimt van trots.

En daar zijn ze! Mama loopt al naar het vliegtuig. Ogen die glimmen van trots om haar zoon! Niek heeft het prima gedaan en is helemaal sprakeloos! Wat een ervaring, wat een indrukken! De duim van papa gaat fier omhoog en mama geeft Niek een hele dikke knuffel!

Later zegt papa, een zeer ervaren piloot, ontroerd dat een 300 km of 500 km zo in het niets valt met deze eerste vlucht met zijn zoon! Mama geeft Niek nog een hele dikke knuffelzoen!

Wat een ongelofelijk avontuur! Dit is iets wat ze alle drie (of vier) nooit meer zullen vergeten! Iedereen blij!


6 juni 2010, was een memorabele dag inderdaad!
 

 

(Niek Appeltans, zoontje van Peter en Katty. 3,5 jaar oud en een hele flinke kleine piloot!)

Meer foto's van de kleine piloot vind je hier en daar!

Gemaakt door: Evelynn Verdyck

 

Activiteit
Lieractiviteit lange baan
Activiteit gepland:
• 26-05 vanaf 10u
Vliegveldstraat open
Fotogalerij fotogallerij
Quote

"  If birds can fly for long periods of time, then why can't I?"

Orville Wright