slogan
stripe

Pilot for a Day

Meteen inschrijven!

Wat bieden we aan?

Droom je ervan eens zelf een vliegtuig te besturen? Wil je (al heel lang) eens ervaren hoe het is om piloot te zijn? Dit is je kans, en nog wel op een goedkope manier! We organiseren een aantal do-it-yourself dagen: "Be a real glider pilot for a day":

In het najaar zal er een nieuwe editie van Pilot for a Day georganiseerd worden. Blijf onze website en Facebook-pagina volgen voor meer informatie.

  • zaterdag 6 april 2019
  • maandag 22 april 2019
  • zaterdag 21 september 2019

Maak kennis met een van de meest uitdagende en betaalbaarste luchtsporten: ZWEEFVLIEGEN!

In onze club krijg je voor een heel voordelig tarief een volledig dagpakket aangeboden waarbij je onder begeleiding zelf zal mogen vliegen met een modern opleidingstoestel, een Twin Astir II waarbij je zal worden opgesleept tot een hoogte van 600m.

Voor wie is deze dag?

Pilot for a Day is voor iedereen die interesse heeft in het zweefvliegen of in het vliegen in het algemeen. Je kan meedoen vanaf de leeftijd van 14 jaar. Je hebt verder geen specifieke voorafgaande kennis nodig.

Wat is de kostprijs?

We hanteren twee tarieven:

  • Voor full-time studenten (en zonder vast inkomen) betaal je slechts € 39.
  • Niet-studenten (d.i. niet full-time of met vast inkomen) betalen € 59.

Voor deze prijs krijg een volledige dag aangeboden waarbij zowel de theorie als de praktijk aan bod komen, waarbij je zelf een zweefvliegtuig zal mogen besturen, onder begeleiding met een ervaren instructeur. Deze dag is ideaal voor personen die interesse hebben maar niet goed weten wat het zweefvliegen inhoudt. Door deel te nemen zal je een goed beeld krijgen van waar vliegen in het algemeen en zweefvliegen in het bijzonder uit bestaan.

Merk op dat je kan enkel van dit gunsttarief kan genieten indien je nog nooit lid geweest bent van een zweefvliegclub en nog nooit hebt deelgenomen aan een zweefvliegkamp!

Dagindeling

De activiteit zal de hele dag duren en zal er ongeveer zo uitzien:

  • We verwachten je om 9u en beginnen dan met een verplichte briefing. Deze omvat o.a. uitleg over de veiligheidsvoorschriften.
  • De rest van de voormiddag volgt er een beknopte introductie tot de theoretische kant van het vliegen in het algemeen, en zweefvliegen in het bijzonder.
  • 's Namiddags volgt dan het echte werk: jezelf als piloot! Onder begeleiding van een ervaren instructeur zal je met een modern opleidingstoestel, een Twin Astir II (meer info op Wikipedia), worden opgesleept tot 600m.

Opgelet: het niet bijwonen van de briefing en/of theoriecursus geeft automatische uitsluiting voor deze dag aan de aangeboden prijzen!

Inschrijven

Voel je er wel wat voor om "pilot for a day" te zijn? Aarzel dan niet om je in te schrijven.

   
Niet-student
Full-time student
 
De kostprijs bedraagt € 59.
zaterdag 21 september 2019 VOLZET
 
 
Ik heb geen eerdere zweefvliegervaring (club of kamp).
 

Onleesbaar? Maak nieuwe code
 

Opgelet: inschrijving onder voorbehoud van voldoende plaatsen. De weergegeven prijzen zijn enkel van toepassing indien u nog nooit aan een zweefvliegkamp hebt deelgenomen, nooit lid bent geweest van een zweefvliegclub, en op die dag de briefing van 9u30 en de theoriecursus hebt meegevolgd.

 

Fotogalerij fotogallerij
Quote

" I am still a keen mountain walker and an enthusiastic glider pilot."

Sir Paul Nurse