slogan
stripe

Pilot for a Day

Wat bieden we aan?

Droom je ervan eens zelf een vliegtuig te besturen? Wil je (al heel lang) eens ervaren hoe het is om piloot te zijn? Dit is je kans, en nog wel op een goedkope manier! We organiseren een aantal do-it-yourself dagen: "Be a real glider pilot for a day":

  • zaterdag 16 september 2017
  • zaterdag 23 september 2017

Maak kennis met een van de meest uitdagende en betaalbaarste luchtsporten: ZWEEFVLIEGEN!

In onze club krijg je voor een heel voordelig tarief een volledig dagpakket aangeboden waarbij je onder begeleiding zelf zal mogen vliegen met een modern opleidingstoestel, een Twin Astir II waarbij je zal worden opgesleept tot een hoogte van 600m.

Voor wie is deze dag?

Pilot for a Day is voor iedereen die interesse heeft in het zweefvliegen of in het vliegen in het algemeen. Je kan meedoen vanaf de leeftijd van 14 jaar. Je hebt verder geen specifieke voorafgaande kennis nodig.

Wat is de kostprijs?

We hanteren twee tarieven:

  • Voor full-time studenten (en zonder vast inkomen) betaal je slechts € 39.
  • Niet-studenten (d.i. niet full-time of met vast inkomen) betalen € 59.

Voor deze prijs krijg een volledige dag aangeboden waarbij zowel de theorie als de praktijk aan bod komen, waarbij je zelf een zweefvliegtuig zal mogen besturen, onder begeleiding met een ervaren instructeur. Deze dag is ideaal voor personen die interesse hebben maar niet goed weten wat het zweefvliegen inhoudt. Door deel te nemen zal je een goed beeld krijgen van waar vliegen in het algemeen en zweefvliegen in het bijzonder uit bestaan.

Merk op dat je kan enkel van dit gunsttarief kan genieten indien je nog nooit lid geweest bent van een zweefvliegclub en nog nooit hebt deelgenomen aan een zweefvliegkamp!

Dagindeling

De activiteit zal de hele dag duren en zal er ongeveer zo uitzien:

  • We beginnen om 9u30 met een verplichte briefing. Deze omvat o.a. uitleg over de veiligheidsvoorschriften.
  • De rest van de voormiddag volgt er een beknopte introductie tot de theoretische kant van het vliegen in het algemeen, en zweefvliegen in het bijzonder.
  • 's Namiddags volgt dan het echte werk: jezelf als piloot! Onder begeleiding van een ervaren instructeur zal je met een modern opleidingstoestel, een Twin Astir II (meer info op Wikipedia), worden opgesleept tot 600m.

Opgelet: het niet bijwonen van de briefing en/of theoriecursus geeft automatische uitsluiting voor deze dag aan de aangeboden prijzen!

Inschrijven

Wegens het grote aantal inschrijvingen op onze reserve-lijst is inschrijven voorlopig niet meer mogelijk.

Er zal in het voorjaar van 2018 nog een nieuwe editie van Pilot for a Day georganiseerd worden.

 

Fotogalerij fotogallerij
Quote

" There's no place like cloudbase"

zweefvlieger